11.05.2022, 21:50

"На межі фолу": Гайдай про поточну ситуацію в Луганській області

гайдай

На Луганщині ситуація залишається складною. Евакуація, як і раніше, неможлива через обстріл "дороги життя" Лисичанськ - Бахмут.

Про те, що відбувається в регіоні на даний момент, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай на своїй сторінці у Facebook, передає Час Пік.

"Тяжко у нас зараз, тому що чітко ми вже відчуваємо, що ворог активізувався. Кинули всі сили для того, щоб прорвати оборону і Сєверодонецька, і там, на околицях Рубіжного, і спробувати перерізати трасу Лисичанськ - Бахмут", - поінформував він.

За словами Гайдая, захисники Луганщини сьогодні вкотре розбомбили понтонні переправи росіян - разом із технікою та військовими.

"Там уже просто десятки валяються БТРів, танків розірваних. Це така у нас наша локальна Чорнобаївка. Не залишають надії побудувати понтонну переправу ор**и, весь час її намагаються навести і весь час ми її розбиваємо. У цьому плані, звичайно, все добре. Все інше, гуманітарна ситуація в регіоні вкрай важка, тому що гуманітарної допомоги на складах залишилося не так багато, а довезти зараз складно, бо вчора, ось, машина поверталася з Лисичанська і потрапила під обстріл. Слава богу, водій вижив, але машину розбито", - розповів глава ОВА.

Він зазначив, що мобільний зв'язок відновити, незважаючи на неодноразові спроби, не виходить. Також проблема із електроенергією.

Траса Лисичанськ - Бахмут прострілюється, проте спроби доставити гуманітарні вантажі продовжуватимуться.

На даний момент у Луганській області перебуває близько 50 тисяч людей. Евакуація ускладнена через те, що немає можливості людям повідомити місце збору евакуаційного транспорту, крім того, обстріл траси Лисичанськ - Бахмут не дозволяє вивозити людей.

"Зараз ситуація на межі фолу у нас, але ми все одно намагатимемося вивозити людей і завозити гуманітарні вантажі", - запевнив глава Луганщини.

Він також попередив, що росіяни викачали газ на розподільній станції в Новопскові, перекрили крани. Через кілька днів весь регіон залишиться без газу.

Читайте також: У Сєвєродонецьку 30% будинків не придатні для проживання - Стрюк

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк