12.05.2022, 21:29

Гайдай розповів про ситуацію у Луганській області на даний момент

гайдай

Ворог продовжує наступ на територію Луганської області, яка на сьогоднішній день є найгарячішою точкою в Україні.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай на своїй сторінці у Facebook, передає Час Пік.

"Ворог кидає всі сили та засоби, техніку в районі Попаснянського напрямку, це в районі, Комишувахи зараз, Сєвєродонецьк - це Воєводівка, Рубіжне, околиці - досі йде наступ, спроби прорвати нашу оборону. Ну, і наша нова Чорнобаївка - це Білогорівка Там, де через Сіверський Донець намагаються перекинути понтони і перекинути техніку, особовий склад. Там просто реально унікальна ситуація, вони як барани лізуть в ті самі місця, наші Збройні сили розбивають понтонні переправи, розбивають техніку, знищують особовий склад. Вже просто десятки одиниць і БТРів, і вантажівок, і танків валяються. Причому це можна побачити неозброєним оком", - сказав Гайдай.

За його словами, сьогодні нацгвардійці збили "хвалений" гелікоптер К-52. Захисники Луганщини продовжують тримати оборону, хоча на Луганщині зараз, як зазначив Гайдай, найгарячіше.

На території всієї області немає світла, води та газу.

У Попасній, яку бомбили понад два місяці, не залишилося цілих будинків.

"Приходять до нас такі жахливі новини звідти (з Попасної - ред.), що розстрілюють людей, які мають якісь фотографії, картинки, можливо, якісь меми, все, що пов'язано з Україною", - зазначив Гайдай.

Людей у ​​Попасній лишилося багато. Деяких місцевих жителів окупанти вивезли у невідомому напрямку.

За інформацією голови Луганщини, сьогодні вдалося доставити гуманітарні вантажі до Сєвєродонецька, Лисичанська та сел Попаснянщини.

Читайте також: Військові показали, як знищують ворожу техніку в Рубіжному (відео)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк