13.05.2022, 12:56

Червоний Хрест роздав мешканцям Сєвєродонецька понад 60 тонн продуктів харчування

Луганская, гуманитарная помощь

Незважаючи на складну обстановку на Луганщині, в українських містах залишається ще чимало мирних мешканців. Червоний Хрест надав жителям Сєвєродонецька, які перебувають в укриттях та підвалах своїх зруйнованих будинків, більше 60 тонн продуктів харчування.

Червоний Хрест роздав мешканцям Сєверодонецька продовольчі набори (3 600 упаковок) загальною вагою 61 152 кг, повідомляє Час Пік з посиланням на Луганську ОДА.

"Доставку наборів до міста забезпечила Сєвєродонецька міська військово-цивільна адміністрація. Водії трьох вантажівок і легкового автомобілю, ризикуючи життям, привезли продукти у місто", - зазначила голова Луганської ГО Товариства Червоного Хреста України Ольга Кудаєва.

Допомогу видають волонтери Сєверодонецькій міській організації Товариства Червоного Хреста України. Адресну допомогу лежачим людям здійснюють співробітники Національної поліції.

Продовольчі набори отримують з особи з інвалідністю, багатодітні сім'ї, самотні літні люди, пенсіонери та інші незахищені категорії населення.

Внаслідок ворожих обстрілів у Сєвєродонецьку немає газопостачання. Частково у п'яти населених пунктах газ мають 21 375 абонентів.

У жодному з вільних населених пунктів Луганщини немає електропостачання та централізованого водопостачання. Через обстріли та численні руйнування відсутня можливість виконати ремонтні роботи.

Воду мешканцям Луганщини доставляють рятувальники, які минулої доби розвезли 40 тонн води. Питна вода також доставляється гуманітарними вантажами.

Нагадаємо, голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що російські окупанти кинули всі зусилля на прорив лінії оборони, ситуація на Луганщині ускладнюється.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк