13.05.2022, 22:05

Рубіжне окуповано майже повністю: Гайдай про те, що відбувається на Луганщині зараз

гайдай

Російські окупанти на сьогоднішній день практично повністю контролюють Рубіжне, проте прорватися через околиці не можуть. Місто знищене на 80%, відсутні усі комунікації.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай на своїй сторінці у Facebook, передає Час Пік.

Крім того, росіяни вивозять з Рубіжного дороге медичне та освітнє обладнання. Зокрема, сьогодні кадировці присвоїли собі інфекційне відділення Рубіжанської лікарні.

За інформацією голови Луганщини, росіяни намагаються перекрити трасу Лисичанськ - Бахмут з ​​боку Попасної та Білогорівки. Він зазначив, що востаннє було знищено 90 одиниць важкої техніки ворога, включаючи гелікоптер. Захисники Луганщини вже зачищають інший берег Сіверського Дінця, де росіяни намагалися закріпитись.

Гайдай наводить дані розвідки, згідно з якими російський батальйон відмовився йти в атаку в Білогорівці, оскільки це вірна смерть.

Окупанти озвучили, що захопили Воєводівку, проте зайти до населеного пункту, за словами Гайдая, вони не можуть - не дає українська артилерія. Також не можуть росіяни пробитися до Нижнього.

Ситуація з мостом через Борову між Рубіжним та Сєверодонецьком не критична, оскільки в обласний центр є під'їзні дороги, якими можна буде здійснювати евакуацію та доставляти гуманітарні вантажі.

Найближчими днями евакуація з Луганської області може відновитись. У мережі, з міркувань безпеки, інформація не буде анонсуватися. Людей на місцях інформуватимуть поліцейські, оскільки зв'язок та світло відсутні.

Гайдай зазначив, що на окупованих територіях росіяни тероризують місцеве населення - можуть розстріляти на будь-яку українську знахідку.

Сьогодні захисники Луганщини зачистили Щедрищеве.

Читайте також: Росіяни зазнали нищівного провалу на Сіверському Дінці - техніка розбита, сотні окупантів загинули

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк