13.05.2022, 21:34

Росіяни зазнали нищівного провалу на Сіверському Дінці - техніка розбита, сотні окупантів загинули

кременная

Російські війська продовжують зазнавати невдач у Луганській області. Спроби перебратися через річку Сіверський Донець не вдаються.

Про блискучу перемогу захисників Луганщини на Сіверському Дінці повідомив журналіст Юрій Бутусов у Facebook, передає Час Пік.

"Російський наступ під селами Білогорівка, Серебрянка Луганської області та селом Дронівка Донецької області повністю розгромлений. Сьогодні на власні очі спостерігав відхід та втечу російських військ з плацдарму біля села Білогорівка", - написав Бутусов.

За його словами, росіяни вісім діб поспіль намагалися прорватися через річку і створили три плацдарми. Проте українські військові не лише зупинили окупантів, а й завдали їм тяжких втрат.

"Російські війська були вибиті поступово з кожного плацдарму, і сьогодні я мав честь бачити, як тікають під гуркіт українських гармат російські танки від Білогорівки. Ця невдала спроба коштувала російській армії близько 100 одиниць бойової техніки, сотні знищених військових", - додав журналіст.

Лисичанський активіст та громадський діяч Віталій Шведов оприлюднив у Facebook фото, зроблені біля бази відпочинку "Прилісне" у Кремінній, яка стала для росіян пеклом. Спроби ворога встановити понтонно-мостові переправи зазнали краху.

Крім того, Шведов наводить перехоплену розмову військового 74 бригади РФ, який повідомляє своїй дружині, що з 600 людей після спроб встановити понтони залишилося 60, вся техніка була розбита. Російський військовий повідомив, що його товариші по службі почали писати "відмовні", і сам він має намір звільнятися, "бо там, де він, гірше, ніж у Чечні".

Читайте також: Мешканців Попасної окупанти під дулом автомата вивозять до Первомайська та Стаханова, - керівник ВЦА

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк