15.05.2022, 15:03

У Херсоні бойовики РФ катують взятих у заручники мирних жителів, - Денісова

Віктор Білий | Всі новини автора

Жителі тимчасово окупованого Херсона, виходячи до магазину, щодня ризикують потрапити до полону окупантів. Знаходження будинку також не рятує херсонців, адже російські військові заходять у під'їзди, вибивають двері та вивозять людей у ​​невідомому напрямку.

Про це в Telegram-каналі повідомила омбудсмен Людмила Денісова, передає Час Пік.

"Через соцмережі місцеві жителі відстежують пересування ра*истських патрулів і дізнаються про місце розташування ворожих блокпостів на дорогах. Так, є шанс прокласти безпечний шлях до місця призначення", - розповіла Денісова.

Омбудсмен додала, що у разі попадання на вуличну перевірку окупанти проводять огляд тіла на наявність татуювань, переглядають вміст телефону, машини, речей.

З перших днів окупації у соціальних мережах почали масово з'являтися повідомлення з фото та закликами про допомогу у пошуку зниклих батьків, дружин, дітей, друзів.

"Катування, викрадення та вбивство російськими бойовиками мирного населення є нічим іншим як актом тероризму відповідно до Конвенції Ради Європи про попередження тероризму та військовим злочином відповідно до статті 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду", - додала Денісова.

Читайте також: Війська РФ підтверджують, що використовують в Україні фосфорні та касетні засоби поразки - аудіоперехоплення СБУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк