18.05.2022, 09:40

Окупанти випалюють населені пункти на Луганщині, посилилися обстріли Сєвєродонецька, - Гайдай

Луганская, война

Російські окупанти не залишають спроб захопити всю Луганську область. Продовжують стягувати в регіон озброєння та техніку з РФ і, незважаючи на величезні втрати, намагаються прорвати оборону українських захисників та наблизитися до Сєвєродонецька.

При цьому російські війська продовжують "воювати" із мирним населенням. Окупанти знищують мирні населені пункти та вбивають людей. Про це повідомляє голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Час Пік.

Двоє людей загинуло в Золотому та Попасній, ще двох з мінно-вибуховими травмами знайдено біля річки Сіверський Донець у Привіллі. Поранено дитину в Гірському, також осколкове поранення отримав житель Сєвєродонецька.

У Дніпрі медики продовжують боротися за життя 15-річного підлітка, дитина отримала травму нирок у Гірському.

Російські окупанти не припиняють масованих обстрілів українських міст та сіл. По селах Попаснянської громади противник завдав ракетно-бомбових ударів з літаків Су-35.

Минулої доби, 17 травня, обласний центр витримав 15 артилерійських атак. Руйнування отримали 12 багатоповерхівок у різних районах міста, у кількох з них згоріли квартири та дахи. Також горіли торгові павільйони міста. Окупанти в черговий раз відкрили вогонь по Сєвєродонецькому "Азоту", внаслідок обстрілів пошкоджено одну з адмінбудівель та прохідну заводу.

Зафіксовано безліч пошкоджень будинків у селах Попаснянської та Гірської громад.

За словами Сергія Гайдая, для авіаційної підтримки наступу окупанти зосередили на Луганщині близько п'ятнадцяти гелікоптерів. Противник намагається вести наступ у напрямку населених пунктів Боровеньки та Сєверодонецьк.

За даними Генштабу, на Донбасі за минулу добу відбито 12 ворожих атак, знищено 3 танки, 3 артилерійські системи, 6 одиниць бойової броньованої техніки та 7 автомобілів противника. Підрозділи ППО збили 9 безпілотних літальних апаратів типу "Орлан-10" та один оперативно-тактичний безпілотний авіаційний комплекс типу ZALA.

Як повідомив керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк, через постійні сильні обстріли в місті неможливо відновити електро-, газо- та водопостачання.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк