19.05.2022, 09:01

Смертоносні вогневі атаки: 4 загиблих та 3 поранених у Сєвєродонецьку, у Лисичанську жінці відірвало руку

Луганская, война

Російські окупанти на Луганщині продовжують обстрілювати українські міста та села, руйнуючи будинки та вбиваючи мирне населення. Минулої доби тільки у Сєвєродонецьку загинуло щонайменше чотири людини, поранено ще трьох. Внаслідок обстрілу постраждали й жителі Лисичанська.

На Луганщині російські окупанти зазнають поразки на полі бою та зазнають великих втрат. Не маючи змоги пробити оборону українських підрозділів та просунутися вперед, російські війська продовжують масовані обстріли мирних міст, повідомляє Час Пік.

Минулої доби, 18 травня, найбільших пошкоджень зазнав Сєвєродонецьк. Також постраждали населені пункти Попаснянської громади, де росіяни активно застосовували авіацію. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

За його словами, Сєвєродонецьк обстрілювали з самого ранку. Місцями будинку палали по кілька годин, оскільки через потужні обстріли рятувальники не в змозі були виїхати на місця загорянь. Пожежа охоплювала не лише окремі квартири, а й цілі під'їзди.

18 травня у Сєвєродонецьку в старих районах міста загинуло четверо людей, поранено ще троє. Тіла двох жінок без ознак життя було знайдено після обстеження квартири, куди прилетів ворожий снаряд.

Поблизу одного з будинків загинув чоловік, на цій вулиці під ворожий вогонь потрапили жінка і чоловік. Жінка загинула на місці, чоловіка з осколковими ураженнями госпіталізовано. Постраждали ще два сєвєродончанина - один отримав осколкові поранення, другий - контужен.

У Лисичанську жінці відірвало руку. Також стало відомо про трьох загиблих раніше мешканців Білогорівки та Попасної.

Проти мирних людей російські окупанти застосовують авіацію. Протягом 18 травня для руйнування цивільних об'єктів у районах населених пунктів Лоскутівка, Катеринівка та Оріхове російські війська застосували авіацію. У районі Устинівки та Золотого-4 окупанти проводили штурмові дії. Населені пункти мають численні руйнування. Пошкодження будинків також зафіксовані у Врубівці, Нирковому та Камишевасі.

Минулої доби на Луганському та Донецькому напрямках відбито 16 атак ворога, знищено 8 танків, 17 одиниць бойової броньованої техніки, 4 спеціальні броньовані автомобілі та 6 звичайних автомобілів противника. Підрозділи ППО збили ворожий винищувач-бомбардувальник Су-34.

Луганская, война Луганская, война Луганская, война Луганская, война ​​​​​​​Луганская, война Луганская, война ​​​​​​​Луганская, война

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк