19.05.2022, 13:35

Червоний Хрест реєструє всіх захисників Маріуполя, які виходять із заводу "Азовсталь"

Леся Матвеева | Всі новини автора
МККК регистрирует защитников Мариуполя, выходящих с "Азовстали"

Міжнародний комітет Червоного Хреста заявив, що розпочав реєстрацію сотень українських військовополонених, які вийшли із заводу "Азовсталь".

Як ]]>зазначили ]]>у Червоному Хресті, 17 травня представники організації розпочали реєстрацію українських воїнів, які залишають "Азовсталь", у тому числі поранених, передає Час Пік.

"Команда Міжнародного комітету Червоного Хреста цього тижня зареєструвала сотні українських військовополонених із заводу "Азовсталь" у Маріуполі. 17 травня МКЧХ розпочав реєстрацію військових, які залишають завод "Азовсталь", у тому числі поранених, на прохання сторін. Операція продовжилася 18 травня і ще тривала 19 травня. ..

Протягом останніх 2 днів ми зареєстрували сотні військовополонених, які залишають завод «Азовсталь» у Маріуполі. Реєстрація військовополонених є важливою частиною нашої роботи. Дуже важливо, щоб з ними поводилися гуманно та гідно", - йдеться у повідомленні.

У заяві МКЧХ йдеться, що процес реєстрації передбачає документування особистих даних, таких як ім'я, дата народження та інформація про найближчих родичів.

"Відповідно до мандату, МКЧХ повинен мати негайний доступ до всіх військовополонених у всіх місцях, де їх утримують. МКЧХ повинен мати дозвіл проводити бесіди без свідків з військовополоненими. Частота таких відвідин та їхня тривалість не повинні обмежуватися безпідставно", - йдеться у заяві МКЧХ.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк