25.05.2022, 11:00

У битві за Сєвєродонецьк та Лисичанськ противник втратить все - військовий експерт

Иллюстративное фото / Открытый источник

Російські війська намагаються відрізати Сєвєродонецьк та Лисичанськ. У битві за ці міста противник втратить все: і ресурс атакувати, і вести оборону, і величезну кількість людей та техніки.

Сєвєродонецьк та Лисичанськ віддавати ніхто не збирається, на цю ділянку спрямовано велику кількість наших вогневих можливостей. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов у своєму Telegram-каналі. Він проаналізував ситуацію, що склалася на Луганщині, повідомляє Час Пік.

Тривають тяжкі бої. Російські війська, які висунулися з боку Попасної, в районах сіл Яківлівка – Білогорівка – Берестове намагаються перерізати трасу Бахмут – Лисичанськ, довжиною близько 50 км.

Ця траса є основним маршрутом комунікації до Лисичанська та Сєверодонецька. Якщо противник опанує трасу, то міста можуть потрапити до оперативного оточення. На думку військового експерта, "сам факт цього не катастрофічний і є обхідний шлях, але подібного краще не допускати".

Він зазначив, що сили в російській армії теж не безмежні. Російські війська що неспроможні подолати цей останній рубіж, неспроможні прорвати оборону, намагаються її продавити.

"Росіяни не можуть подолати цей останній рубіж завдяки героїзму української піхоти та артилеристам...

У разі заходу до міста, ВСУ чекатимуть противника за кожним кутом вулиці, на кожному горищі та захищатимуть до останньої можливості ці міста.

У цій битві за Сєверодонецьк-Лисичанськ противник втратить усе: і ресурс атакувати, і вести оборону, і величезну кількість людей, і техніки. Втрата можливості наступати відбудеться незалежно від кількості квадратних метрів, які Росія зможе завалити трупами своїх солдатів і поставити поверх цієї гори прапор, оголосивши про взяття цих самих метрів", - вважає Жданов.

Як повідомляє журналіст Юрій Бутусов, 24 травня російські війська вийшли на трасу Бахмут – Лисичанськ у районі сіл Нагірне та Білогорівка. Трасу перекрито. Другий день у цьому районі тривають бої.

За словами Бутусова, противник прагне закріпитися та розширити зону прориву. Якщо йому вдасться це зробити, "це означатиме оперативне оточення наших військ у районах Сєвєродонецька та Лисичанська".

Як зазначив Бутусов, підстав для паніки немає, українські воїни не збираються здавати Луганщину. Все робиться для того, щоб Лисичанськ та Сєвєродонецьк не стали "другим Маріуполем".

"Наші війська у Северодонецьку та Лисичанську утримають позиції, усі спроби добових атак на Северодонецьк відбито з великими втратами для російських військ. Наші воіни не збираються здавати Луганщину.

Загроза з тилу не може не викликати занепокоєння, про це треба говорити, щоб показати розуміння обстановки та вжиття заходів.

Підстав для паніки нема - це війна, і результат залежить від нашоі інінціативи та компетентного командування більше, ніж від дій противника. Тому потрібні розсудливі діі, потрібне підсилення. Ми не жертви, у нас є сили та засоби, є воля, і є прагнення перемогти", - написав Бутусов, який зараз знаходиться в районі Сєвєродонецька.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк