26.05.2022, 12:34

Російську ДРГ відтіснили від траси Лисичанськ-Бахмут: Гайдай про поточну ситуацію на Луганщині

Сергей Гайдай

Ситуація на Луганщині вкрай тяжка. Мета російських окупантів – захопити всю територію Луганської області. Українські захисники вже четвертий місяць відбивають атаки "визволителів" та зривають плани ворога. Сєвєродонецьк досі під українським прапором.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай розповів про поточну ситуацію на Луганщині, повідомляє Час Пік.

За словами Гайдая, російські війська під прикриттям артилерії намагаються атакувати позиції українських захисників, але прорвати оборону їм не вдається і вони з втратами відступають.

Російські окупанти роблять максимальні зусилля для окупації області, кидають на забій живу силу та поливають вогнем українські оборонні позиції та мирні населені пункти.

На трасу Лисичанськ-Бахмут 25 травня прорвалася ворожа ДРГ із 50 людей, але противника змусили відступити.

Незважаючи на те, що траса Лисичанськ-Бахмут постійно перебуває під ворожим вогнем, до міст завозять гуманітарні вантажі. Проїзд цією дорогою дуже ризикований і людям не варто виїжджати на трасу, намагаючись вирватися з-під обстрілу в містах.

За словами глави Луганщини, під час боїв українським воїнам іноді доводиться відступати на більш укріплені позиції. Це не означає, що Україна перестала битися за ці території та людей.

"Зради - немає! Ніхто нікого не зливає! Щоб виграти війну, а не битву, ми іноді відступаємо і залишаємо населені пункти, але влітку все зміниться...

Луганщина тримає оборону вже четвертий місяць. Увесь цей час орки розстрілюють наші території без зупину. Мета рашистів - захопити всю Луганщину. Але «втарая армія міра» четвертий місяць ніяк не може пройти нашу невеличку область. Кожен захисник Луганщини - герой. Оборона потужна. Ми витримаємо і дочекаємося прибуття зброї за ленд-лізом, аби йти в контрнаступ. Віримо у ЗСУ!", - сказав Гайдай.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк