27.05.2022, 15:36

"На жаль, ситуація дуже важка": Стрюк про те, що зараз відбувається у Сєвєродонецьку

стрюк

У Сєвєродонецьку минула ніч пройшла без змін. Проте бої вже точаться практично на околицях міста. Противник перевершує за кількістю живої сили.

Про це розповів голова ВЦА Сєвєродонецька Олександр Стрюк у коментарі "Радіо Свобода", передає Час Пік.

"Ситуація дуже напружена, практично 2/3 периметра зайняті ворогом", - повідомив Стрюк.

За його словами, останні півтора тижні російські війська намагаються захопити місто, оборону вдається стримувати завдяки нелюдським зусиллям українських військових. Останні два дні місто фактично палає, обстріли не припиняються цілодобово - і по житлових кварталах, і по об'єктах інфраструктури, і по заводу "Азот".

"На жаль, є жертви і серед мирного населення, і серед співробітників "Азоту". На жаль, ситуація дуже важка", - зазначив голова ВЦА.

За оцінками Стрюка, 90% житлового фонду мають ушкодження. 60% будинків не можна буде експлуатувати, їх доведеться капітально перебудовувати. Колектори газопостачання, водопостачання потрібно буде будувати наново.

Стрюк зазначив, що ворожу ДРГ вдалося вибити з готелю "Мир" на околицях міста. Але противник не залишає спроб прорватися знову.

Разом з тим, у Сєвєродонецьку ще перебуває велика кількість місцевих жителів. Вони побоюються евакуюватись, оскільки це пов'язано з великим ризиком. Шляхи евакуації, що залишилися, перебувають під постійним обстрілом. Вивозити людей вже складно та небезпечно.

"Ми готує шляхи евакуації і гуманітарного штабу, і волонтерів, які там працюють, і передбачимо, звичайно, передбачимо, але сподіваємось і віримо у наші Збройні сили, що місто вистоє", - відповісти Стрюк на запитання журналіста про те, чи є у місцевої влади план на випадок захоплення міста.

Читайте також: Ворожа ДРГ проникла в готель "Мир": за Сєвєродонецьк ведуться запеклі бої

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк