11.06.2022, 21:02

Ворожа артилерія рівняє Сєвєродонецьк з землею: Гайдай про поточну ситуацію на Луганщині

северодонецк

Російські війська потужно обстрілюють промзону Сєвєродонецька, її не заблоковано. У вуличних боях українські військові мають перемоги, але окупанти обстрілюють обласний центр із артилерії.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай на своїй сторінці у Facebook.

За словами Гайдая, зараз "найгарячіші" напрямки - з боку Попасної та Сєвєродонецьк. Українські військові спостерігають за берегом річки Сіверський Донець, оскільки рівень у річці через спеку впав на три метри і є ймовірність, що росіяни намагатимуться здійснити переправу найближчим часом.

Окупанти намагаються прорвати оборону на Попаснянському напрямі. Вчора вони обстріляли Врубівку з вогнеметної системи "Сонцепек". Наслідки для селища катастрофічні - вигоріли цілі вулиці.

У Сєвєродонецьку продовжуються бої. Російська армія систематично обстрілює промзону та завод "Азот". "Прильоти" на "Азот" сьогодні були цілий день. Великим калібром пошкоджені потужності комбінату, стався витік мастильних матеріалів, що спровокувало масштабну пожежу.

Гайдай зазначив, що у стрілецьких вуличних боях захисники Луганщини мають перемоги, проте ворожа артилерія рівняє обласний центр із землею.

Читайте також: Вулиці на периметрі повністю зруйновані, є загиблі: що відбувається у Сєвєродонецьку зараз за словами голови ВЦА

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк