15.06.2022, 21:33

У бункерах під Сєвєродонецьким "Азотом" розвивається екстрена ситуація, - ООН

азот северодонецк

Сотні мирних жителів, у тому числі жінки, діти та люди похилого віку, опинилися в пастці в бункерах під Сєвєродонецьким "Азотом". Ситуація складається екстрена.

Про це заявив представник Управління ООН з гуманітарних питань Савіано Абреу, передає Час Пік з посиланням ]]>на ВВС.]]>

За його словами, гуманітарне відділення ООН готове надати допомогу жителям Сєвєродонецька, проте через інтенсивні бої немає доступу або гарантій безпеки, щоб дістатися міста.

"Велику тривогу викликає відсутність води та засобів гігієни. Це величезна проблема для нас, тому що люди не можуть довго прожити без води... Якщо їм доводиться покладатися на небезпечні джерела, це призводить до ускладнень зі здоров'ям. Ми повинні якнайшвидше переконатися, що люди, які все ще знаходяться там, мають доступ до води", - сказав Абреу.

Він зазначив, що продукти харчування та медикаменти теж закінчуються.

"Обидві сторони конфлікту зобов'язані відповідно до міжнародного гуманітарного права захищати цивільних осіб, тому це не варіант - вони повинні запевнити людей, які хочуть залишити місто, в тому, що вони можуть зробити це безпечно", - вважає представник ООН.

Читайте також: РФ запропонувала захисникам Сєвєродонецька підняти "білий прапор" в обмін на коридор з "Азоту" для цивільних

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк