27.06.2022, 09:04

Окупанти намагаються знищити Лисичанськ: артилерія, РСЗВ та авіація безперервно завдають руйнівних ударів

Луганская, война

Російські війська атакують Лисичанськ із Попаснянського напрямку, намагаються блокувати місто з півдня. Ворожа артилерія, РСЗВ та авіація безперервно завдають ударів, руйнуючи місто. У Лисичанську катастрофічні руйнування.

Російські загарбники знищують все, куди може дістати їхня артилерія та системи залпового вогню. Українські воїни продовжують тримати оборону Лисичанська. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, повідомляє Час Пік.

26 червня ворожа штурмова авіація завдала авіаударів по Лисичанську та Волчеярівці. У Вовчаярівці тривають бої. Противник намагався атакувати у районі Верхньокам'янки, але був змушений відійти.

Під ворожим вогнем Лисичанськ, Вовчеярівка, Лоскутівка та Верхньокам'янка, де армія РФ продовжує руйнувати житло, промислові та адміністративні об'єкти.

Напередодні у Лисичанську руйнування зазнали щонайменше 5 багатоповерхівок, в одній з яких вигоріло одразу 10 квартир. На одній із вулиць міста знищено одразу 6 приватних будинків.

Також росіяни обстріляли територію автовокзалу, будівлі Свято-Митрофанівського храму, храму Святої Великомучениці Варвари, одну з адмінбудівель, приміщення підприємств та силових структур.

У Лисичанську з кожним днем ​​перебувати стає все небезпечніше. Незважаючи на великий ризик, волонтери, рятувальники та військові продовжують доставляти лисичанам допомогу та проводять евакуацію. Напередодні вдалося вивезти 6 лисичан, з яких одна дитина.

Жителів міста просять не ризикувати своїм життям та виїхати із зони бойових дій.

"З кожним днем ​​евакуація ускладнюється! Вже близько півтора місяця вона небезпечна, але люди хочуть жити у спокої, тому й їдуть. Останнім часом пропонуємо евакуюватися за адресою. І хоча площа міста надто велика і збирати стає все важче, ми намагаємося врятувати як можна більше життів. І кожен з тих, хто вагається, повинен розуміти, що наступного разу буде ще складніше. Не втрачайте цих шансів", - звертається влада до лисичан.

Луганская, война Луганская, война Луганская, война Луганская, война ​​​​​​​Луганская, война  ​​​​​​​Луганская, война Луганская, война ​​​​​​​Луганская, война Луганская, война Луганская, война ​​​​​​​Луганская, война Луганская, война ​​​​​​​Луганская, война Луганская, война ​​​​​​​Луганская, война

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк