04.07.2022, 15:42

Програно битву, але не війну: ЗСУ вийшли з Лисичанська без втрат, - Гайдай

Віктор Білий | Всі новини автора

З 24 лютого українські захисники доблесно захищали Луганську область, віддаючи своє життя за те, щоби російська армія не змогла захопити її. Російська армія має істотну перевагу в артилерії та боєприпасах, "вони просто знищили б місто здалеку", тому захисники відійшли від Лисичанська на більш укріплені позиції.

Про це у відеозверненні сказав глава Луганської ОВА Сергій Гайдай у Фейсбуці, передає Час Пік.

"Проти нас воює махіна, агресивна та злісна. Її мета – захопити та знищити всю Україну. Усі їхні плани – зруйновані. Нам, справді, не вистачає далекобійної зброї, вкрай не вистачає. Кількість артилерії, снарядів, бомб, ракет у російської армії набагато більше", - сказав Гайдай.

Також він подякував волонтерам, колегам та друзям за допомогу. І зазначив, що багато було зроблено і багато чого ще зробимо. "Я вірю в те, що зараз програно лише одну битву, але попереду наша перемога у великій війні проти Росії. Ми обов'язково переможемо".

"Єдине, для перемоги нам необхідно більше далекобійної артилерії, але щоб не трапилося так, що до нас приїде техніка, а на ній не буде кому воювати, то командування приймає рішення виведення військ, щоб хлопці залишалися живими", - додав глава області.

Він зазначив, що в Луганській області трохи інша війна, у військовому сенсі – потужність обстрілів зовсім інша.

"Всі вийшли без втрат... Особисто мені важко і боляче, але це не програна війна. Це лише одна битва, яку ми програли. Нам потрібно було зберегти наші війська, щоб, коли прибуде достатня кількість зброї, що поставляється Заходом, ми могли провести нормальні операції та контратакувати", – пояснив Гайдай.

Він додав, що "ми все відремонтуємо і відбудуємо. Я вірю в нашу перемогу і в наших захисниках. Луганщина – це Україна!".

Нагадаємо, у неділю 3 липня після важких боїв сили оборони України відійшли від займаних позицій та рубежів у Лисичанську Луганської області.

Читайте також: У Лисичанську загарбники влаштували оргію біля зруйнованої адмінбудівлі: відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк