04.07.2022, 17:39

Чому відступ із Лисичанська це добре для України: Арестович перерахував плюси

Віктор Білий | Всі новини автора

Україна офіційно оголосила про втрату Лисичанська. У Міноборони Росії заявили, що під контролем РФ - вся Луганська область, проте Генштаб ЗСУ це не підтверджував. Українські захисники відійшли від Лисичанська на більш укріплені позиції.

Чому відступ із Лисичанська це добре для України роз'яснив у своїй посаді радник глави Офісу президента Олексій Арестович у Telegram-каналі, передає Час Пік.

"Зі здивуванням виявив, що є люди, які похмурніли щодо відходу наших з Лисичанська-Сєвєродонецька, і є люди, які змушені писати їм довгі заспокійливі тексти.

Оборона Лисичансько-Сєвєродонецької агломерації (СДЛ) - це успішна військова операція" - написав Арестович, пояснивши це тим, що головні завдання були виконані:

  • скувати основні сили противника,
  • завдати їм втрат,
  • виграти час для постачання західного озброєння та вдосконалення другої лінії оборони,
  • створити умови для наших наступальних дій інших ділянках фронту.

"ЗСУ веде контрнаступальні дії на трьох дільницях фронту: під Вугледаром, на Запорізькому напрямку, на Херсонському. Ще раз - росіяни на трьох (Харків, Ізюм, Бахмут) і ми на трьох. Місяць тому ми вели на одному-двох, а вони, на п'яти" – написав радник.

Також він заявив, що одне з досягнень операції у Сєвєродонецьку та Лисичанську "це зламаний червоноармійський стереотип "ні кроку назад", який "вісім років за інерцією тяжів над нашою військовою думкою" і коштував Україні та Іловайську, і падіння донецького аеропорту.

"Дебальцеве було відіграно складно, але вже в потрібному напрямку (зберегти людей), а СДЛ - взагалі на "добре" і це - у надзвичайно складних умовах" - написав Арестович.

Також він навів приклад дилему Кутузова у військовому мистецтві двісті років тому:

- зберегли армію - повернемо територію,
- не зберегли армію, не буде ні армії, ні території.

"Нам потрібно, як козаки – хитрістю та маневром. Українській армії не потрібно доводити її стійкість в обороні, українській армії треба поховати російську, що й відбувається" – написав радник голови ВП.

Читайте також: Програно битву, але не війну: ЗСУ вийшли з Лисичанська без втрат, - Гайдай

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк