08.07.2022, 14:56

Кримський міст не буде вражений: Маломуж озвучив кілька причин

Віктор Білий | Всі новини автора

Чим більше далекобійної зброї отримує Україна, тим частіше звучить тема завдання удару по Кримському мосту, який є стратегічним об'єктом для Росії. За допомогою нього Росія постачає в окупований Крим зброю та війська.

Як заявив глава Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 років), генерал армії України Микола Маломуж, Кримський міст не буде вражений з кількох причин, передає Час Пік.

  • По-перше, наші ракетні засоби, навіть отримані від Заходу, не дістають до мосту, тому нам буде складно завдати йому потужного удару. Адже одна чи кілька ракет не знищать Кримський міст.
  • По-друге, неофіційно є домовленість, що Кримський міст не є об'єктом нападу.

"Наприклад, його можна було б бомбити авіацією і закрити цю тему. Але для того, щоб не створювати передумови для нових масових ударів Росії по Києву, по центрах ухвалення рішень, по інших містах України, Кримський міст вирішено до якогось часу не чіпати "І західні партнери, гадаю, підтримують цю позицію, що міст поки що не варто бомбити, щоб не провокувати Росію на агресивні дії та погрози ядерною зброєю", - каже він.

Генерал додав, що Україна не чіпатиме міст до моменту, коли Росія ослабне, не зможе застосовувати стратегічні озброєння.

"Коли у РФ почнеться хаос, але російська влада ще намагатиметься зберегти за собою Крим і насичуватиме його зброєю, використовуючи цей шлях – міст. У такому разі ми можемо нейтралізувати загрозу. Але зараз на політичному рівні питання про бомбардування Кримського мосту не обговорюється", – зазначив Маломуж.

Зазначимо, що екскомандувач НАТО генерал Філіп Брідлав заявив, що Україна може завдати нищівного удару по Кремлю, атакувавши міст через Керченську протоку, що з'єднує материкову частину Росії з окупованим Кримом.

"Удар мостом можна завдати з використанням нещодавно поставлених Україні ракет Harpoon", - сказав генерал в інтерв'ю The Times.

Читайте також: ]]>По Одещині окупанти випустили крилату ракету типу Х-31, - ОК "Південь"]]>

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк