24.07.2022, 07:05

ЗСУ готуються або вже розпочали контрнаступ на Херсонщині, - ISW

Віктор Білий | Всі новини автора

Інформація про хід та темпи контрнаступу в Херсонській області буде обмежена та відставатиме від подій, щоб не зірвати операцію.

Про це повідомляє Інститут з вивчення війни ISW у зведенні за 23 липня, передає Час Пік.

"Збройні Сили України вже звільнили невказані населені пункти на Херсонщині", - повідомляють аналітики ISW, посилаючись на дані неофіційних осіб.

Аналітики ISW наводять інформацію, яку поширив журналіст Foreign Policy – ​​нібито високопоставлений представник міноборони США заявив, що за тиждень з 15 по 22 липня ЗСУ відбили невказані "частини окупованих Росією сіл" у Херсонській області.

"Район між лінією фронту та містом Херсон є сільським і в основному складається з невеликих населених пунктів, які з меншою ймовірністю повідомляють про пересування військ та боїв, що дозволяє змінити контроль над місцевістю в цьому районі без будь-яких доказів, які з'являються у звітах з відкритих джерел", - йдеться у повідомленні.

Радник Херсонської ОВА Сергій Хлан підтвердив, що українські війська захопили невказані населені пункти в Херсонській області, але закликав мирних жителів України зберігати мовчання про хід контрнаступу до офіційних заяв української влади.

Читайте також: У Зеленського впевнені, що війська РФ зроблять ще один "жест доброї волі" і вийдуть із Херсона

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк