28.07.2022, 16:33

Навіть якщо власник відсутній: на Луганщині окупанти "обстежуватимуть" будинки та квартири

северодонецк

Окупаційна влада Луганської області видала постанову, якою затверджується порядок обстеження багатоквартирних та індивідуальних житлових будинків, які постраждали внаслідок бойових дій.

"]]>Документ]]>" оприлюднено на "офіційному" сайті окупантів, передає Час Пік.

Зокрема, було затверджено порядок проведення обстеження багатоквартирних та індивідуальних (садибних) житлових будинків, з метою визнання будинків аварійними та пошкодженими або аварійними та втраченими.

Було ухвалено створити комісію "щодо запобігання та ліквідації аварій з наданням їм доступу до житла (житлове приміщення, житло) та інше володіння особи, проведення в них огляду та ліквідації аварій без отримання згоди власника". Тобто у разі відсутності власника квартира все одно буде розкрита та обстежена.

Крім того, "уряд" "ЛНР" затвердити форму акта доступу до житла (житлове приміщення, житло) та інше володіння особи, а також порядок організації робіт з доступу до житла та інше володіння особи без отримання згоди власника.

"Згідно з порядком, обов'язковою умовою здійснення доступу до приміщення без згоди власника є об'єктивна інформація про те, що недопуск у дане приміщення спричинить небезпеку виникнення аварійних ситуацій, руйнування конструктивів будов, погіршення якості або неможливість надання комунальних послуг", - йдеться у "документі", який вже набрав чинності.

Читайте також: Ціни на нерухомість в окупованому Луганську б'ють рекорди: скільки зараз коштує купити житло

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк