01.08.2022, 21:46

"Сусіди здають сусідів за 5 копійок": на що перетворився Лисичанськ під час російської окупації

Марина Началова | Всі новини автора

У Лисичанську російські окупанти встановлюють жорсткі порядки, проукраїнськи налаштованим людям перебувати у місті небезпечно.

У Лисичанську, захопленому майже місяць тому, все ще немає жодних комунальних благ, зате процвітає стукацтво, повідомляє Час Пік.

Ось що розповідають місцеві мешканці.

В оздоровчому комплексі "Богатир" окупанти облаштували комендатуру. Усі, хто приїхав до міста, мають піти зареєструватися та отримати перепустку для пересування містом.

Жителі, що залишилися, серед яких, як не важко здогадатися, більшість лояльні до "руського міру", повним ходом "стукають" бойовикам на всіх "підозрілих".

"Сусіди здають сусідів, згадують навіть що було в 14-му році, у кого який прапор висів. Спочатку приходить поліція, а потім кадирівці роблять обшук, забирають все і жителів, тож у місті перебувати небезпечно, здадуть за 5 копійок", - розповідають лисичани.

Медики ходять на роботу в поліклініку безкоштовно, у лікарні співробітники прибирають приміщення. А на полі біля лікарняного містечка стоять гелікоптери.

Із забезпеченням продуктами в Лисичанську все складно: дають борошно, перловку, квасолю, олію. Питну воду привозять підозрілу: люди нею труяться, іноді навіть із летальними наслідками.

З міста також повідомляють, що від понеділка нібито починає працювати водоканал, людей запрошують на роботу.

Тим часом користувачів мережі шокувало "покращення" у Сєвєродонецьку: тепер жителі міста можуть помитися у спільному душі, на який без здригання не поглянеш.

Нагадаємо, окупанти повідомили, як збираються відновлювати електропостачання на Луганщині.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк