05.08.2022, 13:58

"Розвалили все, тепер гниди підраховують": У Сєвєродонецьку окупанти вирішують, чи підлягає зруйноване житло відновленню

Луганская, война

Окупаційна "влада" вирішила підрахувати кількість зруйнованих та вцілілих будівель у Сєвєродонецьку. Таким чином, нова "влада" займається "питаннями налагодження мирного життя".

За словами депутата, т.зв. "Народної Ради ЛНР" Віталія Кішкінова, у Сєвєродонецьку під час бойових дій та обстрілів пошкоджено 95% багатоповерхівок. Відновленню не підлягають понад 50% будинків, повідомляє Час Пік.

Сєвєродонецьку знаходиться 802 багатоквартирні житлові будинки, з них 764 - пошкоджені. Це 95% від усього житлового фонду міста. Десь 420-460 багатоповерхівок не підлягають відновленню - це понад 50%", - заявив депутат.

За його словами, у Сєвєродонецьку практично повністю зруйновано соціальні об'єкти. Немає жодної школи, жодного дитячого садка, жодної адміністративної будівлі, яка не постраждала б від обстрілів.

На думку луганського блогера Savelyi Vasserman, перехід "влади" від обіцянок про швидке відновлення до подібних заяв про великі руйнування свідчить про те, що "влада" вже готує народ до того, що міста відновлювати ніхто не буде.

"Луганська влада зараз отримала негласну вказівку не форсити тему з відновленням, підштовхуючи людей до виїзду. Насамперед у Росію чи міста республіки. Це зараз вигідніше для економіки. Тільки Маріуполем якось займатимуться, він на слуху. У ЛНР таких знакових міст немає щоб про них згадували люди.

Якщо влада мовчить, то людям треба пояснювати – взимку буде повний колапс, думайте, куди ви їхатимете, тепла не буде, води не буде, електрики не буде. Частково буде лише для НМ ЛНР та республіканських структур, лише для підтримки життєдіяльності. Їдьте зараз, потім буде ще важче", - пише блогер.

Варто зазначити, що люди залишають досить жорсткі коментарі на адресу окупаційної влади.

новости соцсетей

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк