16.08.2022, 12:44

Сміття, міни та зграї голодних собак, або Як виживає окупований Лисичанськ

Ольга Ранська | Всі новини автора
Лисичанск

Минуло півтора місяці після того, як російські окупанти увійшли до Лисичанська. Літо наближається до кінця, незабаром осінь, а слідом і зима, проте нова "влада" не поспішає налагодити навіть найнеобхідніші комунікації та подбати про найменший комфорт для мешканців, що залишилися.

У регіональних пабликах люди діляться інформацією про те, яка зараз ситуація в окупованому Лисичанську, повідомляє Час Пік. У місті досі відсутня електроенергія, водо- та газопостачання. Місцеві жителі змушені виживати, забувши про блага цивілізації, які ще зовсім недавно сприймалися на щось належне та обов'язкове у 21 столітті.

Так, місцеві жителі пишуть, що основна проблема – знайти воду. Хоча останнім часом і було організовано доставку води по дворах, проте цього катастрофічно мало для нормального життя.

"Обстановка – немає комунікацій... Воду розвозять машинами по дворах, це найважче – знайти воду", – пишуть місцеві жителі.

Крім того, життя ускладнюють тонни сміття у дворах ы на вулицях, прибирання яких ускладнене відсутністю необхідної техніки та палива, зграї безпритульних голодних собак та особливо міни, розкидані вулицями під час активних бойових дій.

"На вулицях багато сміття, ще нічого практично не вивезли, розгребли тільки машини на дорогах, комунальникам працювати важко, немає бензину і ще багато де по вулицях мін. Ходити небезпечно, дивитися тільки під ноги!!! Багато бездомних собак, зграями бігають, все голодні".

У Лисичанську діє комендантська година з 21.00. У місті багато військової техніки, а жителі чують постійні вибухи: "Ночами блискавиці в небі від збитих ракет. Гримить постійно. По місту багато військової техніки, ...їздять колонами величезними. Багато військових".

Що стосується зв'язку, то він непостійний і нестабільний:

"Біля "Богатиря" поставили вежу, зв'язок хороший на верхніх поверхах у центрі, і багато людей спускаються до Оленя, ловлять інтернет там. Дзвонюються на Лугаком, іноді з 20-го разу".

Окрім відсутності комунікацій, більшість місцевих жителів турбує відсутність грошей:

"Немає грошей, виплат. У Рубіжному почали виплачувати пенсії, мало, але списки є вже, отримають усі, мінімалка, поки що 10 тис. рублів".

Читайте ще: В окупованому Лисичанську запустили маршрутку: ціна проїзду вражає

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк