17.08.2022, 08:52

"Країна 404": З якими труднощами зіткнулися жителі окупованої Луганщини при оформленні пенсій

Віктор Білий | Всі новини автора

На окупованих територіях Луганської області місцева "влада" створює додаткові проблеми, щоб ускладнити виплату так званих "пенсій республіки". Для цього пенсіонерам необхідно надати список документів, яких у людей просто немає.

"Де людям взяти довідку про заробітну плату за будь-які 60 календарних місяців поспіль. У нормальній країні заходиш на сайт пенсійного фонду, береш виписку про відрахування - все! Країна 404", - обурюються місцеві жителі у соцмережі, передає Час Пік.

Глава Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram-каналі написав, що окупанти створюють додаткові проблеми, щоб ускладнити виплату так званих "пенсій республіки".

"Зокрема, "омбудсмен лнр" заявила, що сєвєродончани не можуть оформити пенсії та соцвиплати через брак документів, які нібито «знищили ЗСУ. Але ж ми розуміємо, що в окупаційної влади просто не вистачає грошей на всіх охочих. Тому навіть перед так "референдумом вони не можуть виконати обіцянки", - додав глава області.

Він додав, що різного типу заяви окупанти приймають виключно з назвами вулиць, чинний до 2014 року.

Читайте тако:ж "Можна зрозуміти все, але не гори сміття": Лисичани обурені байдужістю окупаційної "влади" до проблем міста

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк