01.09.2022, 14:50

Окупанти зігнали до Криму понад 1000 строковиків, - ГУР

Віктор Білий | Всі новини автора

Військові комісаріати Московської та Ленінградської областей, у тому числі Москви та Санкт-Петербурга, отримали вказівки щодо масового призову на військову службу місцевих мешканців.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України, передає Час Пік.

"Крім того, з метою доукомплектування військових частин з РФ дислокованих на тимчасово окупованій території АР Крим та посилення оборони Кримського півострова командувачем Південного військового округу генералом армії Дворніковим Олександром Володимировичем (т.зв. «сирійським м'ясником») було прийнято рішення відправити до Криму 1200 військовослужбовців строкової служби", - йдеться у повідомленні.

У ГУР уточнили, що оскільки на території АР Крим бойові дії поки що не проводяться, то цим військовослужбовцям не пропонують підписувати контракт, що може свідчити про економію коштів та небажання виплачувати всі визначені законодавством РФ надбавки.

"1200 військовослужбовців строкової служби служитимуть і вмиратимуть під ударами українських військ та від рук "партизанів" за зарплату строковика, а це близько 5 тис. рублів (близько 82 доларів США). Економія державних російських коштів також відбудеться і за рахунок невиплати компенсації за загибелі військовослужбовців, адже участь строковиків у бойових діях Російська Федерація заперечує", - зазначили у ГУР.

Читайте також: "Вони герої зі зброєю серед мирного населення": Жителі Луганщини показали, як розважаються окупанти

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: