02.09.2022, 11:32

Україна може звільнити Херсон без боїв, - експерт

Марина Началова | Всі новини автора

Українські війська можуть звільнити місто Херсон, просто створивши загрозу оточення 20 000 російських військовослужбовців на західному березі Дніпра.

Про це заявив Sky News професор Майкл Кларк, колишній генеральний директор британського Королівського об'єднаного інституту збройних сил, повідомляє Час Пік.

Військовий аналітик сказав, що контрнаступ України йде «досить швидко» і є «великим наступом», що йде від південного заходу Херсона до села Велика Костромка.

"Я припускаю, що вони хотіли б насправді оточити близько 20 000 російських військовослужбовців, які знаходяться на захід від річки Дніпро", - сказав він.

«Якщо вони зможуть створити загрозу їхньому оточенню, то росіянам доведеться піти з Херсона, і річ у тому, що якщо вони зможуть переконати росіян, що вони мають піти з Херсона, то вони справді зможуть зробити це без необхідності битися за нього. Вони не хочуть бомбити місто, і тому вони можуть повернути Херсон просто провівши цей швидкий наступ, який загрожує оточити 20 000 солдатів», - заявив Кларк.

Читайте також: На півдні ЗСУ знищили понад сотню окупантів за добу, - ОК "Південь"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк