07.09.2022, 08:24

Педагога з Луганщини судитимуть за колабораціонізм

Педагога с Луганщины будут судить за коллаборационизм

Педагога з Луганської області, яка співпрацює з окупантами та пропагує збройну агресію РФ серед українських дітей, судитимуть за колабораціонізм.

Прокурори Щастинської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт стосовно працівниці освітньої сфери. Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної прокуратури, передає Час Пік.

За даними слідства, колишній соцпедагог Новоайдарської обласної санаторної школи добровільно погодилася співпрацювати з окупаційною адміністрацією рф та представниками так званої "ЛНР".

"У березні 2022 року її призначено директором закладу освіти окупаційної влади – "Новоайдарської санаторної школи-інтернату", що продовжила функціонувати у захопленій будівлі школи на території Щастинського району Луганщини.

На займаній посаді 50-річна жінка пропагує збройну агресію РФ проти України та в процесі навчання українських дітей займається переведенням системи освіти на "російські стандарти", - повідомили в прокуратурі.

На підставі зібраних доказів освітянка обвинувачується у колабораційній діяльності, а саме здійсненні пропаганди у закладах освіти з метою сприяння здійсненню збройної агресії проти України, встановленню та утвердженню тимчасової окупації частини території України, уникненню відповідальності за здійснення державою-агресором збройної агресії проти України, а також вчиненні дій, спрямованих на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти (ч.3 ст.111-1 КК України).

Їй загрожує покарання – три роки ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

Педагога с Луганщины будут судить за коллаборационизм

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк