07.09.2022, 09:56

"Дивна форма навчання": В окупованому Сєвєродонецьку без світла та Інтернету самостійно навчаються 840 дітей

Северодонецк, обучение

У Сєвєродонецькій громаді залишилося 840 учнів. Із загальної кількості на початок 2022 року ця цифра складає лише 8 відсотків. Окупанти так і не змогли відкрити школи. Освітній процес не змогли організувати ні в офлайн, ні в онлайн режимі.

Як зазначили у Луганській обласній військовій адміністрації, діти навчаються "в якійсь дивній заочній формі", повідомляє Час Пік.

"Діти приходять на подвір’я школи, отримують завдання для самостійного вивчення матеріалу і повертаються додому, де немає ані світла, ані Інтернету. Як готуватися у темряві? Як самостійно вивчати закони фізики, логарифми або граматику – незрозуміло...

Можливо, і добре. На самоті дитина менше отруїться російської пропагандою, якою педагоги сповнені після курсів підвищення кваліфікації в РФ", - йдеться у повідомленні.

У ЛОВА зазначили, що окупаційна влада намагається відкрити у Сєвєродонецьку 5 шкіл, хоча для цього не вистачає ні дітей, ні педагогів. На роботу влаштувалося лише 89 вчителів.

З Сєвєродонецька в безпечні регіони України або за кордон евакуювалися 8 248 школярів, які зараз навчаються онлайн за програмою Нової української школи. Їх готують 654 педагоги.

"Батьки дітей упевнені у якості освіти та подальшому отриманні нащадком свідоцтва державного зразка. Це шлях до кращих вишів України.

Тим часом батьки 840 сєвєродончан все вирішили за них і обрали життя в окупації. Із невідомою програмою, невизнаними документами, які їм видадуть, з обмеженим спілкуванням із учителями", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Сєвєродонецьку катастрофічна ситуація з питною водою: люди набирають воду зі свердловин біля кладовища

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк