08.09.2022, 11:56

Окупаційна "влада" не планує опалювальний сезон у Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному та Кремінній

Луганская, отопительный сезон

Окуповані російськими загарбниками міста на Луганщині взимку чекає катастрофа. Будинки у Кремінній, Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному навіть не готують до опалювального сезону.

Людям доведеться зимувати в пошкоджених будинках без вікон та без обіцяних світла, газу та опалення. Про це у Telegram повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Час Пік.

За його словами, у так званому "міністерстві будівництва та ЖКГ ЛНР" звітували про "досягнення", заявивши, що до опалювального сезону, нібито, підготували 91,5% багатоквартирних житлових будинків Луганської області.

"Але будинки в Кремінній, Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному, як пояснює окупаційна влада, до розрахункової кількості запланованих не входять.

Тобто із 10 579 багатоповерхівок до опалювального сезону готові 9 678, за виключенням названих вище чотирьох міст.

У них за 3-4 тижні до початку подачі теплоносія не підготовлено жодного багатоквартирного будинку із понад 2 500. Так, багато із них пошкоджено чи зруйновано самими росіянами.

Але навіть вцілілі ніхто не збирається готувати до зими, як і підприємства теплопостачання цих міст та системи централізованого опалення", - пише Гайдай.

Як зазначив голова Луганщини, жодних програм децентралізації опалення окупаційна влада не підготувала. Тому що для їх виробництва потрібне надійне електропостачання. Також на реалізацію таких програм потрібно мати гроші, яких в місцевих окупаційних бюджетах немає.

При цьому мешканці окупованих міст так і не побачили обіцяної оккупантами компенсації за зруйноване житло.

Також Сергій Гайдай розповів про ситуацію на лінії фронту в Луганській області.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк