12.09.2022, 13:52

За співпрацю з окупантами судитимуть "керівника" Луганської ТЕС

За сотрудничество с оккупантами будут судить "руководителя" Луганской ТЭС

"Керівника" Луганської ТЕС судитимуть за колаборацію з окупантами. Підозрюваний добровільно дав згоду обійняти посаду керівника теплової електростанції.

Завершено спеціальне досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт щодо колаборанта, який передав майно Луганської ТЕС представникам окупаційної влади РФ, повідомляє Час Пік з посиланням на ]]>інформацію ]]>Київської міської прокуратури.

"Як встановлено слідством, у травні 2022 року після тимчасової окупації м. Щастя колишній керівник департаменту з управління виробництвом Луганської ТЕС ТОВ "ДТЕК Східенерго", діючи з корисливих мотивів та всупереч розпорядження керівництва компанії про тимчасове припинення роботи ТЕС через бойові дії, передав цілісний майновий комплекс теплостанції вартістю понад 36 млн. грн. окупаційній владі", - повідомили у прокуратурі.

Дії обвинуваченого кваліфіковані за ч. 4 ст. 111-1 (передача матеріальних ресурсів незаконним збройним чи воєнізованим формуванням, створеним на тимчасово окупованій території, та/або збройним чи воєнізованим формуванням держави-агресора, та/або провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора) Кримінального кодексу України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк