17.09.2022, 09:05

Катувальні на Харківщині: Клименко розповів про страшні знахідки в Балаклії, Ізюмі та Граковому

На звільнених територіях Харківщини виявлено 10 катувальні. Зашморг на шиї, зв'язані руки, зламані кінцівки - так орки розправлялися з жителями Ізюму.

Голова Нацполіції Ігор Клименко розповів під час брифінгу про страшні знахідки у Балаклії, Ізюмі та Граковому, передає Час Пік.

"Були тортури - ми бачили на руках у людей сліди від електричних оголених проводів, якими пускали струм під час допитів. Були знайдені молотки та зашморги", - заявив Клименко.

Він додав, що один із катувань був на території Балаклійського відділу поліції.

Також він повідомив, що за останній тиждень українські правоохоронці відкрили 204 кримінальні провадження, пов'язані з воєнними злочинами, скоєними окупантами.

Омбудсмен Дмитро Лубинець показав катівню в Ізюмі.

За його словами, у невеликий підвал устелили лінолеумом, з якого можна швидко змити сліди крові, а в один з кутів поставили стіл та стілець, за яким сидів представник Росії. Ув'язнених катували, схиляючи до співпраці чи взяття відповідальності за шпигунство на користь ЗСУ, а представник у цей час записував свідчення.

Зазначимо, що за підсумками першого дня ексгумації масових поховань в Ізюмі знайдено 22 тіла цивільних осіб. З них 11 – жінки.

Читайте також: "Ознаки насильницької смерті мають 99%": ООН направить місію до місця масових поховань в Ізюмі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: