21.09.2022, 09:27

СБУ викрила ще 8 колаборантів на Луганщині, серед них – "мер" окупованого Лисичанська

СБУ разоблачила еще 8 коллаборантов на Луганщине

Служба безпеки України продовжує системну роботу з викриття колаборантів та зрадників. Зібрано докази добровільної співпраці з ворогом з боку ще 8 посадових осіб на тимчасово окупованій території Луганщини.

Як ]]>повідомили ]]>в СБУ, їм загрожує до 15 років позбавлення волі, повідомляє Час Пік.

Зокрема, псевдопосаду "в.о. голови адміністрації м. Лисичанськ лнр" зайняв місцевий житель, який "за ідейними переконаннями" перейшов на бік ворога й з 2014 року воював проти ЗСУ в лавах так званої "народної міліції лнр". З лютого 2022 року він є активним учасником бойових дій у складі окупаційних військ. Допомагав ворогові захоплювати Сєвєродонецьк, Рубіжне, Попасну та Лисичанськ.

Ще одна місцева чиновниця отримала "підвищення по службі": змінила посаду рядового адміністратора змінила посаду рядового адміністратора у ЦНАПі Білокуракинської селищної ради на керівну. І наразі вона очолює так званий "загальний відділ адміністрації Білокуракинського району "лнр".

Четверо колаборантів обійняли прокурорські посади:

- незаконно створену "Попаснянську районну прокуратуру лнр" очолив житель Донецької області, який до цього обіймав посаду "заступника прокурора Алчевська",

- незаконно створену "прокуратуру Новопсковського району" очолив 30-річний луганчанин, колишній "слідчий" "генпрокуратури лнр",

- виконувачем обов'язків прокурора Старобільського району лнр став 37-річний житель Луганська, який раніше працював "начальником відділу" у так званій "генпрокуратурі лнр",

- помічником прокурора в так званій "прокуратурі Станично-Луганського району лнр" став колаборант, який з 2017 року обіймав псевдопосаду "старшого помічника прокурора Краснодонської міськрайпрокуратури".

Крім того, СБУ викрила 45-річного мешканця Станиці Луганської, який працював "начальником оперативного відділу Станично-Луганського райвідділу МВС лнр", та 42-річного уродженця Рубіжного, який обіймає посаду "начальника відділу карного розшуку Троїцького райвідділу МВС лнр".

За матеріалами слідства всім фігурантам повідомлено про підозру за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк