04.10.2022, 08:30

У Сватовому готується котел для росіян: в ISW розповіли про нові успіхи ЗСУ

Віктор Білий | Всі новини автора

ВСУ продовжують контрнаступальні дії й добилися значних успіхів у районі Лимана та Херсонської області.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у своєму звіті за 3 жовтня, передає Час Пік.

"ЗСУ успішно просуваються на північ від Лимана, тобто на кордоні Харківської та Луганської областей на захід від Сватового, звільнивши від окупантів Борову, Шийківку, Ізюмське та Дружелюбівку. Водночас ЗСУ зміцнювали позиції навколо нещодавно деокупованого Лимана і добилися успіхів у напрямі, - йдеться у повідомленні.

За даними ISW, ЗСУ зайшли до н.п. Борова та Шийківка за 35 км на захід від Сватового та н.п. Ізюмське та Дружелюбівка за 25 км на південний захід від міста. Що свідчить про черговий казан для росіян.

Також Інститут вивчення війни відзначив успіхи ЗСУ у Херсонській області, зокрема, звільнення таких населених пунктів, як Михайлівка, Гаврилівка та Новоолександрівка.

"Українські успіхи на Херсонщині струшують і без того вразливий російський інформаційний простір. Російські окупаційні чиновники все частіше звинувачують розвідку НАТО у викритті слабких місць російської оборони в Херсонській області та закликають російські війська готуватися до міських боїв та розробляти нові оборонні позиції", - йдеться у звіті.

Читайте також: Назад до РФ: У Сєвєродонецьку окупанти згортають усі "відновлювальні" роботи

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк