18.10.2022, 10:54

"Сумне видовище": В окупованому Сєвєродонецьку люди самостійно намагаються відновити комунікації

Северодонецк, война

Вже минуло більше 4 місяців, як російські загарбники "звільнили" Сєвєродонецьк. Окупанти увійшли до міста, яке перед цим кілька місяців нещадно знищували обстрілами. Нова "влада" та російські пропагандисти вже навіть не обіцяють "запустити" місто. Російські будівельники, покрасувавшись на камеру, теж забралися геть. Люди залишилися віч-на-віч зі своїми бідами.

У Сєвєродонецьку зруйновано 100% житлового фонду. Дахи течуть, будинки заливає під час дощів. У місті немає води, електрики та газу. "Влада" вкотре кинула людей, пообіцявши, що займеться проблемами зруйнованого міста, повідомляє Час Пік.

Як повідомляють місцеві жителі у соцмережах, більшість комунальних служб виїхали, прихопивши спецтехніку. Людям доводиться самостійно латати труби для газу та води. При цьому будматеріалами людей ніхто не забезпечує, а купити їх не кожному по кишені – ціни на них злетіли до небес.

Води, електрики, газу та тепла у Сєвєродонецьку до зими не буде. Це вже факт, який визнає і окупаційна влада, і волонтери, які підгодовують мешканців, залишившихся у місті.

Якщо зважити на те, що українська армія невблаганно просувається вперед, окупанти нічого не відновлюватимуть у захоплених зруйнованих містах. Навіщо вкладати гроші, якщо все одно доведеться тікати?

"Самі можете бачити, що ніяких робіт не було й близько. Нічого. Взагалі. Тільки те, що самі люди для себе мінімально робили, плівкою вікна закривали тощо. Якось дахи намагалися. Вже зникли з інформаційного поля браві репортажі, що незабаром життя розквітне у Сєвєродонецьку. Затихли. Так між іншим скажуть, що все добре. Оце таке добре. Черговий обман влади. Люди довірилися, а їх обдурили.

Про мародерство союзних військ та кадировців писали багато разів. Квартири розкриті, двері валяються, брали все, що хотіли. Навіть цілі гарнітури виносили, кухні знімали", - пише у Facebook луганський блогер Savelyi Vasserman.

Читайте також: "Тотальна зачистка міста": У Лисичанську в квартирах та гаражах окупанти шукають ДРГ, "нациків" та зброю

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк