18.10.2022, 12:13

Лікарю-колаборанту з Сєвєродонецька оголошено про підозру

Врачу-коллаборанту из Северодонецка объявлено о подозрении

Повідомлено про підозру колаборанту, який обійняв посаду "главлікаря" незаконно створеної окупантами медустанови у Сєвєродонецьку.

За процесуального керівництва Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру місцевому мешканцю, який очолив медичну установу так званої «лнр» у тимчасово окупованому Сєвєродонецьку. Йому інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної прокуратури, передає Час Пік.

Слідством встановлено,  що після захоплення міста збройними силами рф та військами так званої "ЛНР" завідувач одного з відділень міської лікарні почав співпрацювати з окупаційною владою держави-агресора.

Як повідомляє Луганська обласна прокуратура, на початку червня 2022 року він добровільно вступив на посаду "головного лікаря Сєвєродонецької центральної міської багатопрофільної лікарні". Так званий "державний заклад" псевдореспубліки підпорядковується фейковому "міністерству охорони здоров'я ЛНР".

Під керівництвом окупантів 58-річний чоловік організовує роботу незаконно створеної медичної установи.

Підозрюваному загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

У місцевих ЗМІ пишуть, що йдеться про гінеколога з Сєвєродонецька Олега Талакіна.

Северодонецк, коллаборанты

Читайте новини регіону:

"Тотальна зачистка міста": У Лисичанську в квартирах та гаражах окупанти шукають ДРГ, "нациків" та зброю

"Сумне видовище": В окупованому Сєвєродонецьку люди самостійно намагаються відновити комунікації

"І це ще зима не почалася": У містах окупованої Луганщини люди буквально замерзають у зруйнованих будинках

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк