24.10.2022, 11:38

"Пародія, а не лінія оборони": чи зупинить "лінія Вагнера" наступ ЗСУ на Луганщині

остановит ли "линия Вагнера" наступление ВСУ на Луганщине

На окупованій території Луганської області російські загарбники спорудили майже двокілометрове укріплення, яке назвали "лінією Вагнера". Однак ця так звана система фортифікаційних споруд більше схожа на якусь пародію, ніж на справжню лінію оборони.

"Лінія Вагнера" ​​- це лише чергова робота росіян "для картинки". Вона не лише не зупинить українських військових, коли вони підуть у контрнаступ, а й навіть їх навіть не затримає. Про це "24 каналу" ]]>розповів ]]>військовий експерт, полковник запасу ЗСУ та льотчик-інструктор Роман Світан, передає Час Пік.

"Це більше медійна картинка. Швидше за все, вона потрібна Пригожину для виконання якихось завдань", – зазначив Світан.

Військовий експерт наголосив, що лінії оборони виконуються зовсім не так.

Такої ж думки дотримується й голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, який в ефірі одного з телеканалів сказав, що ці фортифікаційні споруди навряд чи зупинять наступ ЗСУ.

"Слава Богу, що російська армія живе ще в 1941 році. І з цими "зубами дракону" вони намагаються змінити ситуацію на фронті. Це принципово нічого не змінює. Окрім того, що в нас будуть чиїсь "зуби", які допоможуть нам будувати фортифікаційні споруди, які дійсно знадобляться після звільнення Луганської області. Тому що тут найдовший кордон з рф.  Його треба укріплювати. Я не знаю, як ми будемо застосовувати ці "зуби". Але якось застосуємо.

Жодні "зуби дракона" не зможуть зупинити наступ Збройних сил України", – запевнив Гайдай.

За словами Гайдая, російські окупанти намагаються максимально "зарежимити" тимчасово окуповану територію. Пересування по області можливе лише за спеціальними перепустками та через фільтрацію. До будинків та квартир місцевих жителів заселяються військові. Пограбування населення триває. Тотальна "мобілізація" продовжується.

Читайте також: До Лисичанська 17 км: Українські воїни увійшли до звільненої Білогорівки на Луганщині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк