26.10.2022, 16:25

СБУ заблокувала канали нелегального виїзду за кордон українців призовного віку: серед затриманих депутат ОПЗЖ

СБУ заблокировала каналы нелегального выезда за границу украинцев призывного возраста

Служба безпеки України затримала депутата партії "Опозиційна платформа – За життя" (ОПЗЖ) та керівника філії столичного банку, які пропонували призовникам бігти за кордон.

СБУ заблокувала нові канали нелегального виїзду за кордон українських громадян призовного віку Внаслідок слідчо-оперативних дій у Києві та Луцьку затримано двох організаторів нелегальних трафіків. Про це ]]>повідомила ]]>прес-служба СБУ, передає Час Пік.

Одним із організаторів виявився депутат Чернігівської районної ради від забороненої партії ОПЗЖ. Він пропонував потенційним призовникам незаконно виїжджати за межі України під виглядом багатодітних батьків.

"Для цього за гроші обіцяв надати фальшиві свідоцтва про народження дітей, а також забезпечити безперешкодний "супровід" через пропускні пункти держкордону.

Вартість таких "послуг" депутата становила від 3 тис. дол. Сума залежала від терміновості виїзду і соціального статусу клієнта", - повідомили в СБУ.

Ще один канал нелегальної міграції ліквідовано у Києві. Встановлено, що незаконну діяльність організував директор відділення одного із столичних банків, який за 16 тис. доларів "гарантував" ухилянтам своє сприяння у нелегальному перетині держкордону через підроблені документи щодо непридатності до військової служби

"Наразі всім затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Суд призначив міру запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою", - повідомили в СБУ.

СБУ заблокировала каналы нелегального выезда за границу украинцев призывного возраста СБУ заблокировала каналы нелегального выезда за границу украинцев призывного возраста СБУ заблокировала каналы нелегального выезда за границу украинцев призывного возраста СБУ заблокировала каналы нелегального выезда за границу украинцев призывного возраста

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк