04.11.2022, 20:01

"Накрили ворожі "Гради". У боях за Україну загинув воїн із Сєвєродонецька

Віктор Білий | Всі новини автора

Вранці 4 листопада на фронті загинув український військовий із Сєвєродонецька Луганської області, вчений, який багато років викладав у Східноукраїнському університеті ім. Даля Андрій Жидков.

Про це повідомляє Луганська ОВА, передає Час Пік.

"Накрили ворожі "Гради". Вчений, підприємець, розробник... ВОЇН. Луганчанин. Сєвєродончанин. 24 лютого його життя докорінно змінилося. Це був усвідомлений вибір. Абсолютно громадянська людина вступила до лав ЗСУ, щоб захищати рідну землю", - йдеться у повідомленні. .

Зазначається, що Андрій Жидков спочатку навчався, а згодом викладав у Східноукраїнському національному університеті ім. Даля на факультеті інженерії. Коли у 2014 році ВНЗ переїхав з окупованого міста до Сєвєродонецька, він продовжив роботу.

У різні роки він керував кафедрою електричної інженерії, проректором вишу, доцентом кафедри електричної інженерії. Він був кандидатом технічних наук.

Потім змінив роботу у ВНЗ: перед початком повномасштабного вторгнення він працював радником громадської ради радників Програми ООН з відновлення та розвитку миру.

"24 лютого його життя докорінно змінилося. Це був усвідомлений вибір. Абсолютно громадянська людина вступила до лав ЗСУ, щоб захищати рідну землю", - зазначили в ОВА.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк