06.11.2022, 09:09

У Києві планується тотальна евакуація у разі повного відключення електрики - NYT

Киев / Фото: AP

У Києві планується тотальна евакуація у разі повної відмови електромережі. Вивезти із столиці збираються близько трьох мільйонів мешканців.

Внаслідок ворожих ракетних ударів 40% енергетичної інфраструктури України пошкоджено або зруйновано. Нові руйнування можуть значно посилити ситуацію. У разі повного відключення електрики влада Києва готується евакуювати близько 3 млн жителів. Про це, із посиланням на представника КМДА, ]]>пише ]]>The New York Times, передає Час Пік.

"Ми розуміємо, що якщо Росія продовжить такі атаки, ми можемо втратити всю нашу електроенергетичну систему", - повідомив директор служби безпеки Київської міської влади Роман Ткачук.

Офіційним особам у столиці повідомили, що вони отримають повідомлення не менше ніж за 12 годин про те, що мережа знаходиться на межі збою.

Роман Ткачук зазначив, що якщо до цього дійде, "людей про це поінформують та проситимуть виїхати".

"Ми розуміємо, що якщо Росія продовжить такі атаки, ми можемо втратити всю систему електропостачання. Якщо не буде електрики, не буде води та каналізації. Тому зараз уряд і міська адміністрація вживають усіх можливих заходів для захисту нашої системи електропостачання", - цитує Ткачука NYT. 

Він наголосив, що поки що ситуація керована.

Механізм евакуації поки не описаний – невідомо, яким саме чином людей збираються евакуювати.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк