10.11.2022, 07:58

СБУ знешкодила ДРГ ФСБ, яка готувала вбивства командирів Сил спеціальних операцій ЗСУ

СБУ обезвредила ДРГ ФСБ

Контррозвідка Служби безпеки України нейтралізувала диверсійно-розвідувальну групу ФСБ, завданням якої було збирання персональних даних та місць знаходження командирів бойових підрозділів Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Затримати диверсантів вдалося внаслідок багатоетапної спецоперації у Києві та Сумській області. Встановлено, що вони розвідували пункти дислокації та переміщення українських військ на території Києва та у прикордонних районах північного сходу України. Про це ]]>повідомили ]]>в СБУ, передає Час Пік.

"Одним із головних завдань ворожих диверсантів був збір персональних даних та місць перебування командирів бойових підрозділів Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Отриману інформацію агресор планував використати для підготовки до фізичної ліквідації українських захисників та знищення їх озброєння і військової техніки", - повідомили в СБУ.

За даними слідства, групу сформував кадровий співробітник ФСБ. До її складу увійшов мешканець Шосткинського району Сумської області, його російська спецслужба завербувала після початку повномасштабного вторгнення. Саме він був на прямому зв'язку зі своїм "куратором" та координував з ним плани та алгоритми дій щодо виконання ворожих завдань.

За вказівкою ФСБ, агент залучив ще одного місцевого жителя. Той потрапив у поле зору окупантів через свої прокремлівські погляди та провокаційні висловлювання.

Співробітники СБУ затримали диверсантів, коли вони забирали зброю із заздалегідь облаштованої схованки на Сумщині. Під час її огляду правоохоронці виявили:

  • 2 протитанкові міни ТМ-62М з підривниками;
  • 2 бойові гранати РГО з запалами;
  • автомат Калашнікова зі спорядженим магазином.

Цю зброю ДРГ планувала використати для диверсій на території регіону. Також під час обшуків було виявлено комп'ютерну техніку та мобільні телефони з доказами конспіративного листування з представником ФСБ.

Вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

СБУ обезвредила ДРГ ФСБ СБУ обезвредила ДРГ ФСБ СБУ обезвредила ДРГ ФСБ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк