14.11.2022, 13:59

"Першими в "розвідку боєм" йшли "ЛНРівці": Рубіжанський нацгвардієць розповів про бої за Луганщину

Віктор Білий | Всі новини автора

Нацгвардієць із Рубіжного Луганської області Владислав зустрів 24 лютого у рідному місті. Він брав участь в обороні Рубіжного, Лисичанська та Новодружеська.

Історію Владислава опублікувала на сторінці у Facebook пресслужба Східного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України, передає Час Пік.

"Про вторгнення я дізнався спочатку від дружини. Вона тоді була на околицях Харкова. Під час її дзвінка було чути вибухи. Я зрозумів, що бахкало на той момент уже десь біля неї", – згадує Владислав.

У перші дні він брав участь у патрулюванні та профілактичних заходах у Рубіжному, керував блокпостом та будував позиції в районі заводу залізобетонних конструкцій.

У середині березня ворог вже обстрілював їх позиції з установок "ГРАД" та мінометів, до нього залишалася відстань від 2 до 5 км.

"Першими в "розвідку боєм" пішло відділення так званих "ЛНРівців". У них був наказ зайняти наші позиції. Тієї ж ночі ми вже чули, як вони підтягнули бронетехніку. На ранок знову була битва. Вогонь вівся з дистанції 400-600 метрів. Під час бою ми розуміли, що з тилу у нас працює кулеметний та гранатометний розрахунок. Це дуже заважало нам евакуювати поранених та загиблих, але ми витримали. Вранці 27 квітня нас замінив особовий склад батальйону "Свобода", - згадує бій Владислав.

Далі були околиці Лисичанська та переміщення до Новодружеська. Стояло завдання утримувати правий берег річки Сіверський Донець. Після цього підрозділ Владислава мав закріпитися на одній із центральних вулиць Сиротиного.

"Гвардійці утримували позиції, допоки не отримали наказ приховано форсувати річку. Це вдалося зробити без втрат серед особового складу", - розповідає боєць.

Воїни стрілецького батальйону з Рубіжного продовжують воювати та робити все можливе для деокупації Донбасу та Луганської області.

Читайте також: Військові ЗСУ показали "ефективність" "лінії Вагнера" на Луганщині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: