18.11.2022, 11:45

"Складні території": "Влада" про опалювальний сезон у Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному

Луганская, война

В Україні вже випав сніг, не за горами й зимові морози. А на окупованих територіях Луганської області "влада" розповідає про "складності щодо входження в опалювальний сезон". Ці пояснення мало заспокоюють людей, які гадають, як пережити зиму в напівзруйнованих будинках.

На окупованих територіях Луганщини "почекуни" свято вірили у "казки" окупантів про "визволення та гарне життя". Час показав, що надіям любителів "руського миру" не судилося справдитися. Тепер їхнє головне завдання - вижити до весни, повідомляє Час Пік.

За великим рахунком, "визволителі" так і не налагодили комунікації, які було зруйновано під час обстрілів. Люди у Лисичанську, Сєвєродонецьку, Рубіжному та інших окупованих населених пунктах так і сидять без світла, газу, води та опалення.

Ті рідкісні моменти, коли десь вдається відновити газо-, водо- чи електропостачання, окупаційна влада подає як "великі перемоги". "Підсвітивши життя" сотні людей, їм абсолютно начхати, як виживатимуть тисячі інших...

Ватажок "ЛНР" Леонід Пасічник в інтерв'ю кореспонденту пропагандистського телеканалу "Росія 24" заявив, що ситуація з опаленням на "звільнених" територіях складна: "складні території… там 98 відсотків будинків немає". По суті, він заявив, що опалювальний сезон на захоплених територіях так і не розпочнеться.

Зате він похизувався, що виконуються роботи з підведення газу, води, світла. Щоправда, людей більше хвилює питання - коли ці роботи закінчаться.

"Повністю зі світлом Кремінна, включили у Рубіжному. Частково відновлено світло у Сєвєродонецьку. Найгірша ситуація в Лисичанську. Тому що ми його останнім звільнили. Але там теж ведуться роботи", - заявив Пасічник.

Варто зазначити, що світло, яке з'явилося напередодні у Рубіжному, вже знову пропало.

новости соцсетей 

А поки "влада" роздає праворуч та ліворуч "життєствердні" інтерв'ю, місцеві жителі у соцмережах розповідають про реальне життя в окупації.

Читайте новини регіону:

"Місто привид": що пишуть про життя в окупованому Лисичанську

У Лисичанську створено "реєстр маневреного житла": квартири, які "сподобалися" окупантам

До весни можна не чекати: що "обіцяють" мешканцям Лисичанська щодо водопостачання

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк