20.11.2022, 12:02

Військовий експерт прогнозує черговий "жест доброї волі" окупантів на Луганщині

Марина Началова | Всі новини автора

Окупаційні війська на Луганщині можуть відступити від Сватового аж до Старобільська.

Про це ]]>пише ]]>у соцмережі військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, передає Час Пік.

За його словами, командування російських окупаційних військ усвідомлює, що так само як на правобережжі Херсонщини, в районі Сватового їм найближчим часом доведеться ухвалювати "непросте" рішення. Адже та ситуація, яка там вимальовується, поки що не має чітких контурів, але дуже відчутна як оперативне оточення.

"Саме у зв'язку з цим зараз можна спостерігати насичення сватівського напрямку підрозділами РОВ, які мають зміцнити локацію для її утримання. Утримання того, що вже й так зрозуміло - утримати не вдасться.

Наприклад, окупанти в районі Старобільська розгорнули свіжу і боєздатну БТГр зі складу 1 ТА. Свіжий ресурс, який зараз у військах окупантів є великою рідкістю. Та ще й має комплектацію по техніці.

Тобто, командування РОВ, усвідомлюючи своє програшне становище, все ж таки насичує локацію, щоб потім все одно все вивести і бігти, або... Або вони готують шляхи для більш безпечного та комфортного відходу сил та засобів до Старобільська", - пише Коваленко.

На думку експерта, якщо ЗСУ прорвуть оборону окупантів у районі Сватового, то утримання контрнаступу для росіян не буде можливим аж до околиць Старобільська. Це буде черговий, стрімкий каскадний обвал їхньої оборони.

"У цьому зв'язку, не явне, прямо в локації Сватового, а саме в районі Старобільська розгортання свіжих і доволі боєздатних ресурсів, говорить про те, що командування РОВ приступило до формування умов для ухвалення рішення", - зазначає Коваленко.

Читайте також: Просування ЗСУ до Сватового: йдуть найважчі бої в Новоселівці, - ISW

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк