25.11.2022, 09:31

Жителька Луганщини, яка "зливала" російській спецслужбі позиції ЗСУ, проведе за ґратами 12 років

​​​​​​​Жительница Луганщины проведет за решеткой 12 лет

Коригувальниця ворожого вогню з Луганської області, яка через дочку здавала російській спецслужбі позиції ЗСУ проведе за ґратами 12 років.

Прокурори в суді довели, що засуджена "з ідеологічних мотивів" допомагала російським окупантам у швидкому захопленні населених пунктів на Попаснянському напрямку. Про це ]]>повідомляє ]]>Офіс Генерального прокурора, передає Час Пік.

"Вона збирала інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів української армії, озброєння та військової техніки. Розвіддані передавала своїй доньці, яка мешкала у Москві та від початку повномасштабного вторгнення працювала на ФСБ РФ", - повідомили в Офісі генпрокурора.

Жінку було затримано в кінці квітня 2022 року. Після викриття у її мобільному телефоні виявлено відповідні аудіо- та текстові повідомлення, а також фотоматеріали.

"За публічного обвинувачення Лисичанської окружної прокуратури Луганської області суд визнав її винною у у колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 7 ст. 111-1 КК України) та засудив до 12 років позбавлення волі", - повідомили в Офісі генпрокурора.

Читайте також: На хабарі "погорів" начальник кримінальної поліції з Луганщини

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк