01.12.2022, 20:53

Гайдай: "Ми вже недалеко від Кремінної. Буквально декілька кілометрів"

кременная

Станом на 1 грудня, українські військові перебувають уже недалеко від Кремінної. ЗСУ мають успіхи і в Сватівському районі.

Про це ]]>повідомив]]> голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram, передає Час Пік.

"Ми вже недалеко від Кремінної. Буквально декілька кілометрів. ЗСУ рухаються вперед і на Сватівщині. Росіяни не залишають спроб захопити руїни Білогорівки, неймовірними зусиллями наших захисників ми тримаємо знищене селище. У районі Старобільська знаходяться найбільш боєздатні рашисти", - написав Гайдай.

Він наголосив, що після деокупації буде відновлено кожен населений пункт. Наразі оцінити масштаби руйнувань складно, оскільки росіяни під час відступу можуть завдавати додаткових збитків.

"Відновлення населених пунктів відбуватиметься з урахуванням громадської думки та збереженням традицій. На прикладі Сєвєродонецька: з міста виїхало більше 100 тисяч жителів, в окупації залишаються близько 10. Після деокупації до міста планує повернутися більшість і люди готові допомагати у відновленні. Місто доведеться будувати спочатку, в цьому є лише один плюс - матимемо всі нові системи життєзабезпечення на відміну від радянських. Всі разом відновимо!", - зазначив голова Луганщини.

Читайте також: Поїздка вулицями Сєвєродонецька: у мережі з'явилися нові відео з міста

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк