03.12.2022, 10:22

Країни G7 та Австралія встановили граничну ціну на російську нафту

Страны G7 и Австралия установили предельную цену на российскую нефть

Слідом за Євросоюзом країни G7 та Австралія ввели обмеження ціни на нафту, що поставляється морським транспортом з РФ, на рівні 60 доларів за барель.

Країни "Великої сімки" (Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, Франція, Японія та США) слідом за ЄС вирішили обмежити ціну на російську нафту до 60 доларів за барель. Про це ]]>повідомляє ]]>Міністерство фінансів США, передає Час Пік.

"Обмеження ціни є важливим інструментом для обмеження доходів, які РФ отримує для фінансування своєї незаконної війни в Україні, а також для забезпечення надійного постачання нафти на світові ринки", - йдеться у заяві.

Як зазначив керівник Офісу президента Андрій Єрмак, коментуючи це важливе для України рішення, ціну на російську нафту треба було б встановити на рівні 30 доларів за барель, щоб скоріше знищити економіку ворога.

"Ми завжди досягаємо своєї мети і економіка росії все одно буде зруйнована, а сама росія платитиме та відповідатиме за всі злочини. З трибуналом буде так само. Вони дуже цього бояться, бо знають, що Україна доб‘ється свого", - написав Єрмак. Telegram.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк