03.12.2022, 14:01

"Пора гнати місцеву владу": Жителі Лисичанська обурені тарифами за неіснуючі комунальні послуги

Віктор Білий | Всі новини автора

У тимчасово окупованому Лисичанську Луганської області місцева "влада" встановила тарифи на неіснуючі комунальні послуги. Лисичани обурені, що у місті води немає, світла немає, а тарифи вже встановлені.

Про це повідомляє Час Пік із посиланням на місцеві пабліки.

"Перш ніж встановлювати тарифи, встановіть нормальне життя. Навіщо нам тарифи, коли життя немає", – пишуть мешканці міста.

Також повідомляють, що по квартирах ходять "газовики" та знімають свідчення лічильника.

"Приходили до батька газовики, знімали свідчення. Тепер він боїться, що рахунок пред'являть. Доходів немає. Пора вже гнати місцеву владу", - пишуть лисичани.

Нагадаємо, що у Лисичанську окупанти встановили "тимчасові" тарифи на комунальні послуги, які діятимуть до кінця 2023 року.

Йдеться про такі тарифи:

  • централізоване водопостачання – 29,04 руб. за 1 кубометр без урахування податку з обороту (з урахуванням податку – 29,62 руб.);
  • централізоване водовідведення – 18,53 руб. за 1 кубометр без урахування податку з обігу (18,90 з урахуванням податку);
  • послуги з перевезення твердих побутових відходів – 180,57 руб. за 1 кубометр без урахування податку з обороту (184,18 руб. за 1 кубометр з урахуванням податку);
  • послуги із захоронення твердих побутових відходів - 44,88 руб. за 1 кубометр без урахування податку (45,78 руб. за 1 кубометр з урахуванням податку).

"Постанова" набуде чинності за 10 днів після опублікування.

Варто зазначити, що підтвердити або спростувати інформацію з соцмереж на сьогодні неможливо. Час Пік продовжує стежити за ситуацією в регіоні.

Читайте також: Лисичанськ - для "обраних"?: У мережі розповіли про одну особливість життя у місті

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк