08.12.2022, 11:37

Під Бахмутом зараз російські війська забивають собі цвях у труну - військовий оглядач

Бахмут, война

Битва за місто Бахмут на Донбасі стала однією з найзапекліших за всю війну. Бахмут вже назвали "головним пунктом незламності країни", "містом-фортецею" та "містом героїв".

Окупанти зосередилися на захопленні Бахмута в середині липня, одразу після захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська на Луганщині. З того часу захисники Бахмута перебувають під безперервними масованими ворожими обстрілами й щодня відбивають атаки противника, повідомляє Час Пік.

Як ]]>пише ]]>британське видання Sky News, кореспонденти якого побували на українських позиціях у Бахмуті, битва за місто стала однією з найзапекліших за всю війну, її називають "м'ясорубкою" через масштаби втрат.

Російські окупанти кинули на Донбас великі сили, намагаючись взяти реванш за принизливу поразку на інших напрямках. Але вже півроку продовжують нести величезні втрати, намагаючись пробити оборону українських підрозділів.

"Російські окупаційні війська настільки відчайдушно намагаються окупувати Бахмут, що здається весь вогневий вал тільки там.

Концентрація артилерії на цьому вузькому напрямку матиме для РОВ серйозні наслідки, а саме виснаження складів до рівня непридатних до застосування боєприпасів з усіма наслідками. А як бонус – знекровлення підрозділів.

У результаті РОВ нині під Бахмутом забивають собі в труну цвях. Бездарно, наполегливо, відчайдушно.

Далі – розрахунок лише на власне виробництво, починаючи з I-кварталу 2023 року. А власне виробництво це від 1 до 1,5 млн артилерійських пострілів тих чи інших калібрів на рік.

Тобто виключно розраховуючи на своє внутрішнє виробництво, росія може забезпечити в середньому від 2,5 до 4 тис. пострілів на добу, що у 9 та 5 разів менше за сьогоднішній потенціал. Не забуваючи про логістику та проблематичність доставки.

І це ще я навіть не згадав про те, що йде зношування і без того зношеного ресурсу стволів, а також знищення в артилерійських дуелях російської арти.

Якщо Бахмут не цвях у труну російського артилерійського потенціалу, тоді що?", - прокоментував ситуацію військовий оглядач ]]>Олександр Коваленко]]>.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк