17.12.2022, 11:38

Окупанти вивозять до Росії обладнання Сєвєродонецького "Азоту": Гайдай про ситуацію в області

Віктор Білий | Всі новини автора

У тимчасово окупованому Сєвєродонецьку Луганської області російські загарбники знищують і крадуть не лише майно місцевих жителів, а й бешкетують на заводах та підприємствах міста.

Так, окупанти демонтують та вивозять до Росії обладнання Сєвєродонецького "Азоту". Про це повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону, передає Час Пік.

"Влітку виходило багато пропагандистських сюжетів з приводу якнайшвидшого запуску практично зруйнованого хімічного гіганта, який нібито набирав штат. Є реальність - вантажівки вивозять вціліле технологічне обладнання у бік Росії, де є аналогічне підприємство", - сказав Гайдай.

Він додав, що пільговий кредит на придбання житла у новобудові запропонували у Кремлі мешканцям так званої "ЛНР", яким нема де жити.

"Тобто будівництво нових будинків нібито планують, але тільки під іпотеку - ніякої компенсації. Тільки звідки населенню брати гроші, якщо майже всю промисловість на цій території або знищено, або демонтовано самими росіянами?", - додав глава області.

Скаржаться мешканці окупованої Луганщини та на наявність митного контролю за Росією. Його спростили кілька місяців тому, але лише з боку так званої "ЛНР". З боку Росії перевіряльники залишились.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк