19.12.2022, 17:39

"Краще б снаряд потрапив": Мешканці Сєвєродонецька про незаконні заселення, та обіцяні компенсації

Віктор Білий | Всі новини автора

Росіяни навмисне знеструмлюють окуповані населені пункти Луганської області, щоб люди залишали свої будинки. Так звана "адміністрація" Сєвєродонецька відшукує вцілілі будинки в місті, щоб заселити в них "своїх" людей, а господарям житла обіцяють компенсації.

Але щоб отримати цю "компенсацію", необхідно пройти "всі кола пекла", передає Час Пік.

"Звітую по компенсації. Наша родина отримала: мають бути всі члени сім'ї, що входять у приватизацію, довіреність приймається тільки з Росії, дають з розрахунку на людину 18 м кв. У нас квартира 63 м, а дали на 54 м, але якщо квартира 45 м, а прописано 5 осіб то дають з розрахунку 45 м. Зі 100 заяв нас було три сім'ї на компенсацію, решта на житло. Житло у Сєвєродонецьку будуватимуть не, а надаватимуть у відремонтованих будинках, це тут назвали фонд житлового майна поки що на три роки, якщо у десятиденний господар не з'явився, квартирою розпоряджається місцева влада", - пишуть жителі Сєвєродонецька.

Виходить, якщо не встиг у вказаний термін, скажи "прощай" своїй квартирі.

"А якщо господар не з'явився? І не вклався в строк, що робити?",

"У нас постала така ситуація у Сєвєродонецьку. Зараз у Росії знаходимося. Хотіли до весни посидіти тут і вже назовсім додому. Навіщо мені це орендоване житло?",

"Я не проти поселити. Але до приїзду господаря! І знову ж таки контингент різний. Квартири та ремонти різні. Моїм таких вселили, щоб краще б снаряд потрапив. Хоча б компенсували",

"Та я сама довго збиралася, налаштовувалась. Ну, поїхали додому, документи подали, і поїхали, пару днів і все... Боляче і важко все це бачити, місто наше((", - обурюються жителі міста в мережі).

Варто зазначити, що підтвердити або спростувати інформацію на сьогодні неможливо. Час Пік продовжує стежити за ситуацією в регіоні.

Читайте також: "Дикий, нестерпний біль": що сталося з Сєвєродонецьком після приходу "російського світу"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк